Monday, September 20, 2010

Busy Weekend

Saturday morning was spent at the WP club, after that I ran some errands and when that was done, we took off for the country where we had cake and dinner with my parents. Jamie ended up staying there. :)

Sunday morning began with Mr. L and I heading out for breakfast. It so happened to be my birthday but it’s really not much to celebrate anymore. ;) Immediately after breakfast Billy and I headed for the WP Club. Our WP class for beginners started yesterday, so 8 new dogs showed up with their owners and I believe we might have some new WP- stars in making. ;) It's me and 2 other girls whose in charge of the course.

When the class was done, Billy and I went for a walk and did some obedience training. After that we went home and watched a movie. Just as the movie was done it was time for Billy and I to once again head out, as yet another obedience class for Billy started in the late afternoon at the local Dog Club. The class went well and since we are currently taking a competition obedience class at another place there were a lot of exercises we already knew and were way a head of. But it was still fun, and it is always great to be training around other dogs. We were back at home at 6:30 pm. We just made it inside the door when my folks called and said they were coming with Jamie so there were lots of kissing and hugging going on when he came home. J. The rest of the evening was spent packing and getting ready for yet another work week. We headed to the country this morning and are planning on being here for the week. I finished my b-day by watching a new episode of Scrubs, it’s the last season. It was not as good as it used to be… but hey, it’s still Scrubs! ;)

__________________
Helgen har passerat i ett svisch. Lördag förmiddag spenderades vid WP klubben, sen tog jag hand om några ärenden och sen bar det av mot landet där vi åt tårta och senare middag med mina föräldrar. Den här trippen var inte riktigt med i planeringen men p.g.a. problem med bilen fick det bli en snabb tur till landet så fadern min kunde fixa den. Jamie stannad kvar på landet när vi andra tre åkte hemåt.

Söndag morgon började med att Mr. L och jag gick ut och käkade frukost. Det råkade nämligen vara min födelsedag, men nuförtiden är det inte så mycket att fira. ;) Efter det var det raka vägen ut till WP klubben för mig och Billy. En nybörjarkurs i WP började och det är jag och två andra tjejer som håller i den. 8 nya hundar dök upp med sina mattar och hussar och alla var de jätteduktiga. Skulle tro att vi har ett antal nya WP-stjärnor i görning. ;) Efter kursen fick Billy komma ut, vi tog en kortare promenad och så tränade vi lydnad. Därefter bar det av hemåt, hann precis kolla på en film innan det var dags att åka ut till brukshundklubben. Billy och jag har anmält oss till en allmänlydnadskurs som började igår. Trots att Billy var den yngsta låg han före många av de andra hundarna, men det gjorde inget. Det är bra träning både för honom och för mig och jag är helt övertygad om att något nytt kommer vi lära oss under kursens gång. Vi går ju fortfarande tävlingslydnadskursen ute hos Klickerklok så det är väl inte så konstigt att vi redan kan en del moment men större utmaningar kommer säkert att dyka upp även under denna kurs.

Som alltid, var det en ”superstar” med i klassen. En medelålders man som först fick det att låta som hans hund låg långt före övriga kursdeltagares hundar och att han inte riktigt hörde hemma i den här klassen men det visade sig, precis som jag förutspådde, att han och hans hund inte kunde ett smack! Hunden, en schäfer, spenderade större delen till att göra utfall och skälla på allt och alla medan husse hängde och slängde i kopplet och gapade mest han kunde. Enligt mig berodde hundens beteeende på husse, som inte visste vad han gjorde utan enbart förvirrade hunden. Så där har vår instruktör en riktig utmaning med att försöka få husse att ändra på sitt taskiga beteende.

Instruktören har bl.a. tävlat i landslaget i lydnad, så nog är hon duktig, inget snack om saken. Men vad jag störde mig på en aning var att hon sa ”vad bra att du och Billy tar en kurs redan nu när han är så ung, för jag får nämligen många Rottweilers till mig som blivit så kallade problemhundar när de blir lite äldre. Så det är bra att vi tar tag i det nu innan det hinner bli några problem”… något i den stilen. Det här var när vi fortfarande satt inne i teori salen och hon hade inte ens träffat Billy ännu.

Jag håller med henne till en viss del, att självklart bör man börja lägga grunden hos en hund tidigt för annars kan både ett och annat problem dyka upp. Men jag tyckte inte om att hon fick det att låta som att många rottweiler blir problemhundar, utan i mina ögon handlar det om att det är fel människor som skaffar världens bästa ras. :) Det är ett hundägarproblem med andra ord. Och varför ta förgivet att Billy skulle bli en problemhund även om vi inte skulle gå den här kursen? Det är inte säkert att det var vad hon menade utan hon kanske bara uttryckte sig dåligt, som så många människor gör, men jag hann i alla fall irritera mig en aning men hon var faktiskt duktig och hade många bra poäng under kurstillfällets gång och dessutom tror jag att hon fattade tycke för Billy då han fick massor av beröm, så jag förlåter henne tillsvidare i alla fall. ;) Sen är det inte så svårt att bli kär i Billy, för han är en super kille! Vaddå jag är väl inte partisk? :)

När Billy och jag kom hem från kursen dök även farbror Jamie upp… farbror Blå var tillbaks i stan. :) Det blev självklart en massa pussar och kramar och dessutom packning. Söndags kvällen avslutades med ett nytt avsnitt av Scrubs. Tyvärr är det inte lika bra som det var förut, men det är ändå Scrubs så det vill jag inte missa! ;)


Vi har tänkt spendera denna vecka på landet, så det blev en tidig morgon imorse när bilen skulle packas full av hundar, kläder, hundmat you name it. Sen skulle allt av också, inklusive hundar och Mr. L så att jag sedan kunde åka vidare till jobbet. Jag hatar all denna packning med väskor och kläder hit och dit, men hundarna supertrivs här och jag får dessutom mycket närmare till jobbet... så jag ska inte klaga.

No comments: