Thursday, November 05, 2009

WP Klubbtävling!På lördag den 7/11 har SWB Örebro klubbtävling. Besökare är alltid välkomna! :) Om ni vill få mer info om tävlingen klicka här. Tävlingen hålls vid vår klubb som ligger i Bista Industriområde i Örebro.

James och jag har verkligen sett fram emot den här tävlingen men nu vet jag inte om han kommer att kunna tävla. :( Han går nämligen på antibiotika för att han har problem med sina tassar -han har fått varfyllda bölder mellan tassarna/ i simhuden (det är inte första gången som det händer). Stackars bebis! Vi har fått krångla och försökt klämma ut allt var (enligt vets rekommendationer) för att sen tvätta rent med nån rengöring vi fick köpa på apoteket, men det hjälpte inte utan antibiotika behövdes sättas in. Det ser mycket bättre ut nu men det är inte helt bra riktigt än. Någon som varit med om det här problemet med sin hund???

Sen borde jag kanske tillägga att även hans trampdynor blev "påverkade" den här gången. Det är som delar av dem är infekterade också. :( Vi fick, utöver antibiotikan, en "salva" att smörja på, en stark steroid som jag tror har verkat ganska bra.

Det är jättejobbigt när det här händer för James får svårt att gå på vissa ytor, speciellt asfalt... :(

8 comments:

Linda & Azi said...

Azi har också varfyllda mellan tassarna sedan förra året hösten. Det dyker upp speciellt när det är kallt och det blöder också. Som en böld?! Det har Azi. Stora problem, åt kortison för trodde det var allergier (hon har massa allergier i huden också). Men varen var kvar... Men när jag slutade med kortison blev det bättre. Hon har lite kvar ... Jag kom fram det kanske kan vara furunkulos (googla du). Har sett det kan tvättas med ättika och vatten, ska göra det några veckor och bada med malaseb (recept shampoo av vet. som jag fick förra vintern). Om det ej blir bättre med dessa behandlingar får vi åka in till vet. Men nu är det mycket bättre, verkar som det kommer och går...

Azi tycks inte har ont när hon går, hon slickar inte på tassarna osv. Men när jag rör på bölderna så reagerar hon, det är då det gör ont tror jag. Men annars har hon inga problem att springa med osv... Jag brukar även smörja med inotyol från apoteket när vi ska på riktigt långa promenader eller träning. Det är som skavsår plåster för hundar.

Linda & Azi said...

Jag har försökt klämma ut var också, men jag tycker det blev bättre efter om jag hade låtit bli den. Annars skapar det sår och bakterier kommer in i såret, tror jag.

Jennie said...

Usch, stackars James:(
Det låter inge kul alls!
Finns det ngt värre än när ens djur har ont? tror inte det...
Hoppas att det går över!
Krama honom från oss:)

Stina said...

Men stackars James. Hoppas han snart blir frisk och slipper ha ont. Krya på från oss. Kramar

Stina said...

Men stackars James. Hoppas han snart blir frisk och slipper ha ont. Krya på från oss. Kramar

Linda & Azi said...

Usch, jobbigt när han har ont :( Lilla stackare. Men pröva med Inotyol, det är ju som skavsår plåster... Eller får ni ha sko? Har du kollat om det stämmer med furunkulos?

Azis tassar är mkt bättre nu, inga mellan tassarna, men baksidan, har hon utslag på ena baktass, men nu börjar det läka efter jag inte har klämt den.

Anonymous said...

Min stackars Wilma har precis avslutat en antibiotika kur på 14 dagar + att hon gått på smärtstillande i 10 dgr pga ngn slags infektion i gränsområdet mellan trampdynor och päls. Hon hade jätesvårt att gå på tex grus och stenar. Vi smörjde hennes trampdynor med armens hudsalva också eftersom hon även fick sprickor i dem. Nu är hon dock återställd och mår bra igen tack o lov. Enligt veterinären kunde detta vara svårt att få bukt med vi verkar ha lyckats. Hoppas James blir bättre också snart. Kram Madde

Tina & Miracle said...

Hej! Eftersom att symptomen verkar stämma in på en del vid furunkulos-symptom, precis som Azi. Så, jag sa det till Linda och det tycktes stämma. Hoppas inte det är en allvarlig åkomma av sjukdomen, för de kan ha det livet ut :( För andra kommer ju det och går. Nåja, hoppas det löser sig för er och att ni är OK annars! ;) Kramar, Tina & Mira :D